Πρόσφατες ειδήσεις

Συνάντηση της Νατάσας Δεληγιάννη - Άσπρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φ. Ζαννετίδη

 


Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στην Τήνο τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη για να δει από κοντά την κατάσταση ετοιμότητας των Σφαγείων, να ακούσει προβλήματα και να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προκύπτοντα θέματα της αρμοδιότητας του.
Προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε μια σειρά επισκέψεων και συγκεκριμένα επίσκεψη στο αλλαντοποιείο Γιάννη Κρητικού, στο υπό κατασκευή οινοποιείο του Κήπου της Ξυνάρας, στο οινοποιείο του Ιωάννη Βαπτιστή Μωραΐτη στη Στενή, στο Τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου, στη λιμνοδεξαμενή της Λειβάδας και στο σφαγείο του νησιού όπου συζητήθηκαν και τα προβλήματά του με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Σφαγείου-Ελαιοτριβείου Φίλιππο Οριάνο.
Ακολούθως στο Επαρχείο Τήνου συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωάννη Κελαδίτη, τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Σιώτο, τον γραμματέα Νίκο Πόντη, το μέλος Σάββα Δάβιο, το διευθυντή Ιωσήφ Δελατόλα και τον προϊστάμενο του Τυροκομείου γεωπόνο Μάνθο Βίλλα. Αναλύθηκαν θέματα που απασχολούν την Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου αλλά και τους αγρότες και κτηνοτρόφου του νησιού μας, όπως η κάλυψη του κενού που άφησε η μετακίνηση της Κτηνιάτρου λόγω της κινητικότητας, θέματα που αφορούν τις πιστοποιήσεις προϊόντων, προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, υπήρξε συζήτηση για την προβολή των προϊόντων του νησιού μέσω των Εκθέσεων, η δυνατότητα σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Τήνου για επισκευή του Σφαγείου, καθώς και η ανάγκη και τα κίνητρα για την ύπαρξη νέων αγροτών.
Για όλα αυτά ο κ. Ζαννετίδης έδωσε οδηγίες για τον χειρισμό των ενεργειών που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα.
Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Φιλήμονα που έσκυψε πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αμέσως πρόσφερε λύση, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, για την αναπλήρωση της Κτηνιάτρου με συναδέλφους της από την Άνδρο και τη Σύρο και με χαρά έσπευσε να έρθει στην Τήνο και να δει και να ακούσει από κοντά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας αλλά και τους επαγγελματίες και με τις γνώσεις του και τη μεγάλη του εμπειρία να σταθεί κοντά τους και να αποδείξει ότι η νησιωτικότητα ναι μεν δημιουργεί προβλήματα αλλά η θέληση για επίλυση των θεμάτων είναι ικανή να μας δίνει δύναμη και διάθεση για αγώνα ώστε να τα ξεπερνάμε !!!