Ομαλοποιούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες – Όλα τα δρομολόγια

 


Ομαλοποιούνται τα δρομολόγια πλοίων με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων μετά τη δημοσίευση του σχετικού Φ.Ε.Κ. των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση το οποίο θα επιδοτούνται οι ακτοπλοϊκές εταιρίες για το συγκοινωνιακό έργο το οποίο θα εκτελούν.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα τα δρομολόγια είχαν μειωθεί σχεδόν σε όλες τις γραμμές, ωστόσο η νέα κρατική επιδότηση επαναφέρει τα δεδομένα στην κανονικότητα.

Έτσι από την προσεχή Δευτέρα, το Blue Star Paros επιστρέφει στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Τήνου – Μυκόνου με καθημερινά δρομολόγια στις 07:30 το πρωί.


Το Blue Star Delos θα εκτελεί το καθημερινό πρωινό δρομολόγιο, 07:25, από Πειραιά για Πάρο – Νάξο – (Ίο) – Σαντορίνη.

Επίσης, από Πειραιά:

Το Blue Star Naxos θα εκτελεί το απογευματινό δρομολόγιο (17:30) της Παροναξίας και Σαντορίνης με τρείς προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Σύρο (Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή)

Το Blue Star 2 θα εκτελεί το δρομολόγιο (17:00) για Δωδεκάνησα με τρεις προσεγγίσεις την εβδομάδα στην Σύρο (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή).

Το Blue Star Myconos θα εκτελεί τρία απογευματινά δρομολόγια την εβδομάδα (16:00) για Σύρο, Μύκονο, Σάμο, Ικαρία, Βόρειο Αιγαίο.

Τις Δυτικές Κυκλάδες θα εξυπηρετεί το Διονύσιος Σολομός με τρία δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή), ενώ δύο προσεγγίσεις στη Μήλο θα κάνει το Πρέβελης (Δευτέρα και Πρασκευή).

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα εκτελεί καθημερινά (εκτός Κυριακής) πρωινά δρομολόγια (07:50) το Superferry για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο και απογευματινά δρομολόγια εκτός Σαββάτου το πλοίο Θεολόγος (17:30).Από το λιμάνι του Λαυρίου εξυπηρετούνται τα νησιά Κέα – Κύθνος με δρομολόγια των πλοίων Μακεδόν και Ιονίς εκτός Σαββάτου.

Κανονικά εκτελούνται και ενδοκυκλαδικά δρομολόγια με τα πλοία Άρτεμις και Caldera Vista.

cyclades24.gr