Πρόσφατες ειδήσεις

Λοιμωξιολόγοι: «Κοκκίνισαν» Θεσσαλονίκη, Αχαΐα που ακολουθούν την Αττική – Ποια τα νέα μέτρα και τι θα γίνει με τα σχολεία

 Στην τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων πάρθηκε η απόφαση η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα να μπουν και αυτές στις «κόκκινες» περιοχές και την Παρασκευή αναμένονται να ανακοινωθούν νέα μέτρα που είναι πολύ πιθανό να μην αφορούν μόνο την συμπρωτεύουσα αλλά όλη την χώρα

Από τη στιγμή που τα κρούσματα παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. Υπάρχουν πολλές φωνές ανάμεσα στους ειδικούς που τονίζουν ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα καθολικό και σκληρό lockdown τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες.

Η κινητικότητα προβληματίζει πάρα πολύ και για αυτό τον λόγο υπάρχουν σενάρια για αναστολή της απόφασης ανοίγματος των γυμνασίων που έτσι και αλλιώς πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία (18-12) ενώ στις κόκκινες περιοχές υπάρχει μεγάλη συζήτηση τόσο για το click in shop όσο και γα το click away και το πώς αυτά λειτουργούν.

Επίσης υπάρχει προβληματισμός για το τι γίνεται στα σούπερ μάρκετ αλλά και στην κατάχρηση του κωδικού 6 στα SMS και την σωματική άσκηση που γίνεται πολύ μακριά από τα σπίτια.

Σε ότι έχει να κάνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 υπάρχουν πολλές δυσκολίες να εφαρμοστεί στην Αττική αλλά είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με το δελτίο του ΣΚΑΪ.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο Παρασκευή. Στο τραπέζι βρέθηκε κάποια στιγμή νωρίτερα σήμερα  επίσης η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.