Πρόσφατες ειδήσεις

Λαϊκή Συπείρωση Τήνου: Να σταματήσει τώρα το πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολυθεί ενάντια στους κατοίκους του νησιού που αγωνίζονται.

 


Ο λαός της Τήνου εδώ και αρκετό καιρό διεξάγει έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και “οι πράσινοι επενδυτές’’, έχουν εξαπολύσει ένα μπαράζ διώξεων εναντίον συμπολιτών μας, με ποινικές διώξεις, αγωγές, συλλήψεις κλπ θέλοντας να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον πολύμορφο αγώνα που δίνει ο Τηνιακός λαός 

 Στα πλαίσια αυτά έχει εξαπολυθεί ένα πογκρόμ καταστολής και δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων του νησιού.  Την 1η Μάρτη 2021, με χαλκευμένες κατηγορίες 36 άτομα οδηγούνται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου.

Εκτός από τις δίκες που ήδη έχουν οριστεί, δεκάδες συμπολίτες μας μεταξύ αυτών, μέλη και φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου,  έχουν κληθεί και καλούνται διαρκώς "για παροχή εξηγήσεων" στο ΑΤ Τήνου, μετά από εισαγγελικές παραγγελίες, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής τους. Επίσης 100 κάτοικοι περιμένουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου για την αγωγή της εταιρείας Ενεργειακή ΕΠΕ με την οποία ζητά  το ποσό των 328.268,20 ευρώ!

Η παραπάνω τακτική εντάσσεται στη γενικότερη επιχείρηση της κυβέρνησης ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο αφ’ ενός την τρομοκράτηση του κινήματος ώστε να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα και αφ’ ετέρου να παράσχουν προστασία στα οικονομικά συμφέροντα των επενδυτών.

Θέλουν να επιβάλουν νεκρική σιγή, υλοποιώντας στην πράξη το κυβερνητικό δόγμα "Νόμος και Τάξη", ώστε ανεμπόδιστα να μπει σε εφαρμογή η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου-ΕΕ για την απελευθέρωση της ενέργειας. Όλο αυτό το  διάστημα η κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στις πολιτικές της.  ΜΑΤ, βία και ποινικές διώξεις, ενάντια στο εργατικό κίνημα, στους μαθητές, στους φοιτητές, ακόμα και ενάντια στους υγειονομικούς επειδή βγήκαν και διεκδίκησαν ένα καλύτερο σύστημα υγείας.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης του Αγώνα.

Οι διώξεις αυτές στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και το κίνημα πρέπει να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά και δυναμικά.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις:

Αν νομίζουν ότι με τις ενέργειες αυτές θα τρομοκρατήσουν και θα καταστείλουν τον δίκαιο αυτό αγώνα του Τηνιακού λαού είναι βαθιά γελασμένοι. Δεν θα υποκύψουμε στη πολιτική που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στους ιδιώτες και στο βωμό του κέρδους καταστρέφει το νησί μας.

Η ενέργεια είναι και πρέπει να παραμείνει κοινωνικό αγαθό.

Καλούμε το λαό της Τήνου, να μην υποκύψει σε οποιαδήποτε μέθοδο τρομοκράτησης να κλιμακώσει και να μαζικοποιήσει τον αγώνα του.

Το κεφάλι ψηλά !!!

                                                     Τήνος, 24-2-2021