Σε 13 νησιά θα μεταφερθούν τα εμβόλια στις επόμενες 2 εβδομάδες, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός έως το τέλος Ιανουαρίου.

Σε ποια νησιά ξεκινά από σήμερα ο εμβολιασμός:

Ρόδος

Κέρκυρα

Λέσβος

Χίος

Κως

Ζάκυνθος

Κεφαλλονιά

Σάμος

Λευκάδα

Σύρος

Νάξος

Σαντορίνη

Λήμνος

Κάλυμνος

Κύθηρα

Ικαρία

Λέρος

Κάρπαθος

Σε ποια νησιά θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός έως το τέλος Ιανουαρίου:

Θάσος

Μύκονος

Πάρος

Αίγινα

Άνδρος

Τήνος

Σκιάθος

Σκόπελος

Μήλος

Σαλαμίνα

Πόρος

Σπέτσες

Καστελλόριζο

«Για τα υπόλοιπα νησιά έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο, για τη μεταφορά ακόμη και στα πολύ μικρά νησιά, από τις ένοπλες δυνάμεις, την πολιτική προστασία και το λιμενικό, ώστε έως μέσα Φεβρουαρίου να έχουμε μεταφέρει εμβόλια σε όλα τα σημεία της Ελλάδος», σημείωσε στην ενημέρωση της Δευτέρας για τον κοροναϊό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Ναι» στο εμβόλιο λένε τρεις στους τέσσερις Έλληνες

«Ναι» στο εμβόλιο λέει το 74% των πολιτών σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll για την διαδικτυακή εφημερίδα POLITICAL.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, το 74% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα εμβολιαστεί, με το 47% να δηλώνει κατηγορηματικά ΝΑΙ. Η πορεία της πανδημίας, τα χιλιάδες κρούσματα και οι νεκροί, αλλά και όλη η προσπάθεια επιστημόνων, πολιτικών, δημοσιογράφων να πείσουν σ’ αυτό το διάστημα για την αναγκαιότητα εμβολιασμού φαίνεται «να πιάνει τόπο».

Αναφορικά, με τις εκτιμήσεις των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κοροναϊού. Αυτό δηλώνει το 74,3% της Ν.Δ και το 71,9% του ΚΙΝΑΛ που είναι τα πιο αισιόδοξα κομματικά ακροατήρια, το 47,6% του ΣΥΡΙΖΑ, το 51,3% του Κ.Κ.Ε, το 44,4% του ΜΕΡΑ 25 και το 28,5% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην οποία εμφανίζεται το χαμηλότερο ποσοστό αισιοδοξίας.