Πρόσφατες ειδήσεις

Νατάσα Δεληγιάννη: Τα λιμάνια των νησιών μας είναι οι εθνικές οδοί του Νοτίου Αιγαίου

 


ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 Στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στις 30/10/2020 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση σε θέμα που τέθηκε προ ημερησίας διάταξης από τον Περιφερειάρχη  και αφορούσε την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Ο Περιφερειάρχης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα, με τη συνδρομή και των Βουλευτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου θα υπάρξει παρέμβαση προς το Πρωθυπουργό  για την άρση της υποχρηματοδότησης σε μια Περιφέρεια  που είναι από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα, εξαιτίας και του κατακερματισμού και του πολυνησιακού χαρακτήρα της. Για τη βοήθειά τους στο θέμα δεσμευτήκαν οι Βουλευτές  Δωδεκανήσων κ. κ. Γιάννης Παππάς και  Βασίλης Υψηλάντης που παρακολούθησαν τη συζήτηση.

Ο Περιφερειάρχης παρέθεσε πίνακες και ποσά  σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται η  υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έναντι των άλλων Περιφερειών καθώς και πίνακες που αποδεικνύουν ότι πλην των κονδυλίων που προσφέρονται διαχρονικά προς τις ηπειρωτικές Περιφέρειες, γίνονται  και έργα, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που αφορούν το εθνικό δίκτυο και έτσι υπερδεκαπλασιάζεται η χρηματοδότηση προς αυτές.

Όμως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Περιφερειάρχης,  ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και πρέπει να προγραμματιστούν έργα  για αυτά από Εθνικούς πόρους μέσω Τομεακών Έργων.