Πρόσφατες ειδήσεις

Ορθόδοξοι γάμοι στο Μπραζαβίλ

 

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΑΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ
Το πρωί του Σαββάτου, 7ης Νοεμβρίου 2020, Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό για να επισκεφθή την Ενοριακή Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου.
Αμέσως μετά από προγραμματισμένες συναντήσεις, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους γάμους των ζευγών κ.Prudent και κας. Esperance Kitsoukou και Αξιωματικού κ.Sabba και κας. Thecle Nzilambongo, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές συμβουλές και παραινέσεις.
Επίσης συνεχάρη τον άοκνο Εφημέριο π.Ιακωβο Miayokela Tsoumou, την Ενοριακή Επιτροπη και όλους τους πιστούς για την ολοπρόθυμη συνεισφορά τους στην οικονομική υποστήριξη των νεονυμφων και της γαμήλιας τελετής, ενώ ανεκοίνωσε την επικείμενη εις διάκονον χειροτονία του νεονύμφου κ. Prudent Kitsoukou, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής της Ι.Μ.Κινσάσας.
Την Κυριακή, 8η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ενοριακό Ναό Αναστάσεως Κυρίου πρωτευούσης Μπραζαβιλ, μετά το πέρας της οποίας θα επιστρέψει στο Pointe-Noire.