Πρόσφατες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου της παράταξης "Ενωμένοι για το νησί μας"

 


«Σταματήστε επιτέλους κύριοι της Αντιπολίτευσης, να λαϊκίζετε, σταματήστε επιτέλους να ασκείτε πολιτική των καφενείων, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, στο οποίο όλοι πρέπει να είμαστε μια γροθιά….» Τάδε έφη Ζαρατούστρα (Γιάννης Σιώτος Δήμαρχος Τήνου).

Έπρεπε να φτάσει «ο κόμπος στο χτένι» (Επιστολή ΚΕΔΕ), προκειμένου στο και πέντε να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ευτυχώς μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια περιφοράς προκειμένου να καταθέσουμε προτάσεις για το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας” που επηρεάζει το μέλλον του νησιού μας, την τελευταία μάλιστα ημέρα της διαβούλευσης.

Προφανώς το αίτημα μας πριν από αρκετές ημέρες για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθούμε δεν έτυχε αποδοχής από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος μέμφονταν το δελτίο τύπου που εκδώσαμε, γιατί είμαστε λέει, λαϊκιστές. Στην απάντηση του μάλιστα, που δημοσιεύτηκε σε τοπικά site, υποστήριξε ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώνοντας με επιστολή όλους τους  επαγγελματίες που έχουν σχέση (Μηχανικοί, Μεσίτες, Συμβολαιογράφοι) προκειμένου να υπάρξει μια πληρέστερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Μερικά τηλεφωνήματα από μέρους μας σε ορισμένους επαγγελματίες απέδειξαν πως η αλήθεια βρίσκονταν πολύ μακριά. Λίγοι έλαβαν την ενημέρωση και κανένας δεν προσκλήθηκε σε συζήτηση ευ όλης της ύλης με τους αρμόδιους ώστε να προκύψουν συνολικές προτάσεις και συμπεράσματα.

Το αν λαϊκίζουμε ή ασκούμε πολιτική των καφενείων το αποδείξαμε στην πράξη, με την ψήφο μας, τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις μας που ενσωματώσαμε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για ότι συμβαίνει και στην περίπτωση αυτή να καταδικάσουμε την προχειρότητα στην αντιμετώπιση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος τόσο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από το σύνολο της Δημοτικής αρχής.

Η μείζων Αντιπολίτευση