Πρόσφατες ειδήσεις

Ο ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων στη Λισαβόνα

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, δηλαδή ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάππας Δημήτρης και η project manager Ξένια Κουτεντάκη βρέθηκαν στην Λισσαβόνα για  ένα διήμερο στο πλαίσιο του προγράμματος Dual Career for Junior Athletes.  Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος, μετά από αυτήν της Βαρσοβίας στις αρχές του έτους η οποία αυτή τη φορά διοργανώθηκε από την πορτογαλική ομοσπονδία των συμμετεχόντων σε ολυμπιακούς αγώνες αθλητών.

            H συνάντηση περιλάμβανε μεταξύ άλλων παρουσίαση του προγράμματος στην πορτογαλική κοινότητα, την αθλητική ηγεσία της χώρας,  αθλητικούς φορείς, αθλητικά στελέχη και αθλητές και αθλήτριες.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για την ελληνική αποστολή η παρουσίαση των προγραμμάτων που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει η πορτογαλική πολιτεία το οποία περιλαμβάνουν ειδικά αθλητικά σχολεία,  εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ψυχολογική στήριξη των μαθητών αθλητών κ.α.

            Το πρόγραμμα που στοχεύει στην παροχή γνωστικών εργαλείων σε αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 14-19 ετών με σκοπό τον συνδυασμό της αθλητικής δραστηριότητας τους με τις σπουδές τους,  έχει φτάσει στο δεύτερο μέρος της υλοποίησης το οποίο αφορά στην έρευνα εκπαιδευτικών αναγκών όπως εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Stirling της Σκωτίας.

            Σε αυτό το στάδιο η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων καλείται να  διανείμει το ερωτηματολόγιο του πανεπιστημίου και να συγκεντρώσει 200 απαντήσεις από μαθητές και μαθήτριες ενώ παράλληλα μέσω συνεντεύξεων με γονείς, προπονητές και αθλητικά στελέχη να προσθέσει και επιπλέον ποιοτικά στοιχεία στην έρευνα η οποία έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.   Ο στόχος του προγράμματος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος καθώς θα χρησιμοποιηθεί ως πιλότος ανάλογων προγραμμάτων και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων η συμμετοχή σε αυτό.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για την Σλοβενία στα τέλη Νοεμβρίου, με οικοδεσπότη το πανεπιστήμιο αθλητισμού της χώρας.