Πρόσφατες ειδήσεις

Α. Μαρτίνος (εφοπλιστής) για μετατροπή Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί: Προτείνει αποκλεισμό της Τουρκίας ως προορισμό επισκευών πλοίων

Σε μια άκρως πατριωτική κίνηση προέβη πριν από λίγη ώρα ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος με ανάρτησή του στο προφίλ που διατηρεί στο facebook.

Με αφορμή την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Τουρκίας που ανοίγει το δρόμο για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ο κ. Μαρτίνος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες Εφοπλιστές να αποκλείσουν εδώ και τώρα την Τουρκία από προορισμό για επισκευές και δεξαμενισμούς, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή της Τουρκικής Κυβέρνησης εξοργιστική και κραυγαλέα.
Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές σε όλη τη υφήλιο δεδομένου ότι είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι το οικονομικό εμπάργκο.  Ένας εκτεταμένος οικονομικός αποκλεισμός της γείτονος χώρας είναι βέβαιο ότι θα θέσει το φλέγον αυτό ζήτημα στο τραπέζι διαπραγματεύσεων του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με στόχο να καρπωθεί οικονομικά οφέλη από ενδεχόμενη μελλοντική υποχώρηση του στο  ζήτημα αυτό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του κ. Μαρτίνου:

«Η τζαμοποίηση τής Αγίας Σοφίας είναι προσβολή νιά τήν διεθνή κοινότητα και μία ακόμη εξοργιστική και κραυγαλαία αναίτια πρόκληση τής Τουρκίας πού πλέον καταστεί σαφές οτι δέν μπορεί νά υπάρχουν επί ίσοις όροις συνομιλίες μέ ένα ισλαμιστικό εθνικιστικό καθεστώς
Πιστεύω πώς οι Ελληνες Εφοπλιστές πρέπει νά αποκλείσουν πλέον τό destination Τουρκία νιά επισκευές καί δεξαμενισμούς Αμέσως»