Πρόσφατες ειδήσεις

Ανακοίνωση του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Πρασίνου"

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
‘’ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ’’ Τήνος 24-7-2020ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ 10.000 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
Φέτος γιορτάσαμε την άνοιξη, με διαφορετικό τρόπο, σε πείσμα του Κορωνοϊού και της Πανδημίας.
Προσφέραμε στα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου μας, 10.000 νεαρά καλλωπιστικά και δασικά δενδρύλλια παραγωγής του φυτωρίου-θερμοκηπίου μας.
Από πολύ νωρίς είχαμε ενημερώσει, μέσω του ηλεκτρονικού τύπου όλους τους Τηνιακούς (Τήνο-Αθήνα-Εξωτερικό ) για το γεγονός, ότι με το σύστημα της αυτοδιαχείρισης, θα προσφέρουμε τα δενδρύλλιά μας, δωρεά σε όλους , κρατώντας, τις αποστάσεις - με μάσκες - και γενικά όλες τις οδηγίες της πολιτείας μας.
Για πρώτη φορά, δώσαμε την ευκαιρία στους ντόπιους να προμηθευτούν οι ίδιοι μέσα από τα παρτέρια μας, αλλά και σε όλους στους συμπατριώτες μας που ζουν ακόμη και εκτός Ελλάδος, μέσω των αντιπροσώπων τους, να φυτέψουν δένδρα στα χωράφια τους.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που μέσα στα άλλα, προσφέραμε και 3.500 δενδρύλλια Χαρουπιάς, με ύψος 1,50-2,00μ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τη Δ.Ε. του ΠΙΙΕΤ, που μας παρέχει γη-νερό και ενέργεια, για την επίτευξη των στόχων μας, καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ, για την ανιδιοτελή χειρωνακτική εργασία, που προσφέρουν καθημερινά.
Ευχαριστούμε, επίσης, τους αλλοδαπούς εργάτες γης, που προσήλθαν και παρέλαβαν δενδρύλλια, για λογαριασμό των Τηνιακών που λείπουν μακριά μας και συνέβαλαν έτσι στις φετινές δενδροφυτεύσεις.


ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Και ενώ την επόμενη μέρα το φυτώριο-θερμοκήπιο φαινόντουσαν έρημα και αδειανά , εμείς πραγματοποιήσαμε τις απαραίτητες επισκευές και βελτιώσεις και ήδη ξεκινήσαμε τη νέα μας προσπάθεια. Σε λίγο καιρό πάλι τα παρτέρια μας θα είναι γεμάτα από νέα φυτά , όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο. 


Με δεδομένη τη συμπαράσταση του ΠΙΙΕΤ, ζητούμε και από τους λοιπούς Φορείς του τόπου μας, τους Συλλόγους και τα φυσικά πρόσωπα, να μας βοηθήσουν, ώστε να επιταχύνουμε την αύξηση του πρασίνου στο νησί και να προωθήσουμε τη χαρουπιά. Χρειαζόμαστε, τον οβολό όλων, χώμα, φυτόχωμα, άμμο ποταμίσια και φυσικά να μας επιστραφούν οι χιλιάδες άδειες γλάστρες από τα δενδρύλλια που προσφέραμε .


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος      Ο Γραμματέας

Ιωάννης Ψάλτης                                                        Νικόλαος Γκίζης