Πρόσφατες ειδήσεις

Δ. Σαββόπουλος για Αγία Σοφία: Ακούω το βουβό κλάμα των ψηφιδωτών μέσα μας

Παραπέμποντας στα λόγια της κ. Αρβελέρ, η οποία είπε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγίας Σοφίας, ο Δ. Σαββόπουλος σχολίασε το ζήτημα της μετατροπής της σε τζαμί, λέγοντας ότι κι εκείνος ακούει «το βουβό κλάμα των ψηφιδωτών μέσα μας». 

Στην ανάρτησή του ο γνωστός τραγουδοποιός αναφέρθηκε στη δική του στενή σχέση με την Κωνσταντινούπολη, χαρακτηρίζοντας ως απαίσια είδηση τη μετατροπή του πολιτιστικού μνημείου σε τέμενος.

«Αυτό το κατόρθωμα ενός οικουμενικού πνεύματος», έγραψε ο Δ. Σαββόπουλος, «τώρα γίνεται τζαμί και χαράμι σε μια θρησκοληψία, μια μισαλλοδοξία, μια φτηνή πολιτική, παρά την έντονη αντίδραση όχι μόνο της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά και του πνευματικού κόσμου της ίδιας της Τουρκίας και φυσικά όλων των φορέων πολιτισμού όπου γης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δ. Σαββόπουλου:

«Απαίσια είδηση.Τυχαίνει να ‘χω καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φανάρι, τελείωσε την Μεγάλη του Γένους Σχολή, είμαι γεμάτος από ιστορίες για την Αγία Σοφιά αυτό το κατόρθωμα ενός οικουμενικού πνεύματος που τώρα γίνεται τζαμί και χαράμι σε μια θρησκοληψία, μια μισαλλοδοξία, μια φτηνή πολιτική, παρά την έντονη αντίδραση όχι μόνο της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά και του πνευματικού κόσμου της ίδιας της Τουρκίας και φυσικά όλων των φορέων πολιτισμού όπου γης. Η υπέροχη Αρβελέρ, είπε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγια Σοφιάς. Κι εγώ ήδη ακούω το βουβό κλάμα τους μέσα μας».