Πρόσφατες ειδήσεις

Νίκος Γκίζης: Λίγα σχόλια για την επιστολή του Εμπορικού ΣυλλόγουΝίκος Γκίζης:
«Τα γεγονότα του τριημέρου είναι ένα απτό παράδειγμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει αν αφεθούμε εντελώς ελεύθεροι και αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους». Ορθώς. Όμως τι σημαίνει ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει η αγορά και να ματαιωθούν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις; Αναφέρεις αγαπητέ Ανδρέα: «ότι το Φεστιβάλ Τήνου στηρίζεται κατά πολύ στις επιχειρήσεις κυρίως του νησιού μας αλλά και εκτός αυτού». 
Δεν διαφωνώ καθόλου, όμως θα πρέπει να δεχθείς ότι η κάθε σχέση (είτε επιχειρηματική, είτε προσωπική κυρίως, είτε οποιαδήποτε άλλη) με τον πολιτισμό είναι αμφίδρομη, αλλά πρωτίστως ετεροβαρής. 
Ποιο συγκεκριμένα παίρνουμε πολύ περισσότερα προσφέροντας στο πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας από ότι δίνουμε. Μπαίνοντας η Τήνος σε εξέχουσα θέση στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας δεν ωφελείται η τοπική κοινωνία αλλά και η τοπική επιχειρηματικότητα; Προσεκτικά μικρές επιλεγμένες εκδηλώσεις όπως οι θεματικές ομιλίες που γίνονται κάθε χρόνο στα χωριά και στην πόλη (με μειωμένο αριθμό καθισμάτων), εκθέσεις και προβολές ταινιών από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος κλπ, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπ. Υγείας και τις κατευθύνσεις του Υπ. Πολιτισμού, θεωρείς φίλε Αντρέα ότι θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού μας;

Προφανώς και με λυπεί το γεγονός ότι οι δύο σημαντικότατες για το νησί μας εκδηλώσεις ( θεσμοί) δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος και καταλαβαίνω απόλυτα τους λόγους. Άλλωστε στη μία είμαι εθελοντής και στην άλλη συμμετέχω ενεργά. Θεωρείς λοιπόν ότι από την στιγμή που δεν γίνονται το FOOD PATHS και το TINOS RUNNING EXPERIENCE δεν πρέπει να υπάρχει καμία άλλη πολιτιστική δραστηριότητα; ( που κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ποιο αναγκαία από ποτέ)

Με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι το ιστορικότερο , φιλοπρόοδο και δραστήριο σωματείο του νησιού, με την τόσο έντονη συνεισφορά στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού μας προβαίνει σε αυτή την διχαστική και κατωτέρα των περιστάσεων επιστολή – δήλωση συμπαράστασης….