ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ-«Όχι» στις ανεμογεννήτριες

Σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο ,τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μετσόβου,η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμοι κυρίες-οι.
Ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/06/2020 με κύριο ...θέμα τα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ.
Σαν πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΤΣΟΒΟΥ σας καταθέτουμε ότι
< ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ >
Το Μέτσοβο πατρίδα ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ,ήταν πρότυπο Ορεινού Τουρισμού με την συμβολή και οραματικότητα του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΤΟΣΙΤΣΑ.
Φυσιολάτρης ο ίδιος με αμέριστη αγάπη για τον τόπο του, προσπάθησε σε ότι έργο έκανε να προστατέψει την παράδοση, την φυσική ομορφιά και να προβάλλει παγκοσμίως την περιοχή μας.
Εδώ και αρκετές δεκαετίες έχουμε μεγάλη επισκεψιμότητα από ορειβατικούς συλλόγους περιπατητικές ομάδες από Ελλάδα και Εξωτερικό, για να απολαύσουν την φυσική ομορφιά στο ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ στη ΦΛΕΓΓΑ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ στη ΒΕΡΛΙΓΚΑ στη ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ??????

Για το 2020, αν δεν είχαμε την καταστροφική πανδημία, οι κρατήσεις για φυσιολατρικό και ορειβατικό τουρισμό ήταν σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.
Κάνουμε προσπάθειες για την επανεκκίνηση του τουρισμού που όλοι σας γνωρίζετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην οικονομία .

Κυρίες-οι
" ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ"
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούμε πολλές απόψεις για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, για το κλείσιμο των ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, για την κληματική αλλαγή.
Ολοι συμφωνούμε αλλά με ήπιες μορφές ενέργειας ,χωρίς καταστροφή του
περιβάλλοντος.
Τα νησιά του Αιγαίου είναι γεμάτα παραδοσιακούς ανεμόμυλους που χρησιμοποιούσαν τον άνεμο για την κίνηση του μύλου. ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.
Δεν είναι άχαροι τεράστιοι μεταλλικοί πυλώνες με τεράστια πτερύγια.
Οι κάτοικοι της ΤΗΝΟΥ αντέδρασαν και εμπόδισαν την κατασκευή ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ στο νησί της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ????

Πρίν λίγα χρόνια τοποθετήθηκαν 3 ανεμογεννήτριες στο ΔΗΜΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ .
Λόγω της ήδη υπάρχουσας Ε.Ο. Τρικάλων Ιωαννίνων δεν χρειάστηκε η διάνοιξη τεράστιου δρόμου ,πλην ενός χιλιομέτρου για την διέλευση των μηχανημάτων. Παρότι τα ανταποδοτικά και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος δεν είναι ικανοποιητικά, σας προσκαλώ να τα επισκεφτείτε για να γνωρίσετε ηχητικά και οπτικά την ασχήμια μιας ανεμογεννήτριας.
Τα βλέπετε άλλωστε όταν βρίσκεστε στο οροπέδιο <πολιτσές> και μαζεύετε λουλουδάκια τις νεκρικές φυγούρες των ιστών.
Επισκεφτείτε τον ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ να δείτε πως κατάντησε, μιλήστε με τους κατοίκους της περιοχής πού έχουν πλέον μόνιμο το βουητό των πτερυγίων που περιστρέφονται.
Γνωρίζετε ότι από την κατασκευή μιας ανεμογεννήτριας εκτός της εκχέρσωση, τους τόνους τσιμέντου και μετάλλων για τις βάσεις το όριο ηλικίας της είναι το πολύ 25 χρόνια.
Κανένας επενδυτής δεν απομακρύνει τους γερασμένους πυλώνες λόγω κόστους.
Μη σας παρασύρουν με παχυλές υποσχέσεις ακόμη και για να γίνετε μέτοχοι στις διάφορες επενδύσεις.
Μη υπολόγιζετε την εύκολη πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες ,όταν θα έχουν σχιστεί τα βουνά μας, αφού δεν θα ύπαρχει βλάστηση.
Σεβαστείτε την περιοχή μας ,σεβαστείτε τα ΒΟΥΝΑ με τα πανέμορφα τοπία
"ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ"
ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

Ο Πρόεδρος
ΚΑΣΣΑΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ"