Πρόσφατες ειδήσεις

Η θέση του Συλλόγου Μαρλά - Μαμάδου για τις ανεμογεννήτριες
Η θέση του Συλλόγου για της ανεμογεννήτριες.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΛΑ – ΜΑΜΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ ETΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1979
Γ. ΚΟΤΣΙΑ 3 151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2019 Αρ. πρωτ. 850
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝΟΥ κ. Ιωάννη Σιώτο
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Η θέση του Συλλόγου μας, για τα (ΑΣΠΗΕ) από 13/2/2014/574 με επιστολή μας προς Δήμο Τήνου παραμένει η ίδια, η δράση μας είναι πολυετής σε πολλούς τομείς, έχουμε πρωτοστατήσει στην μη τοποθέτηση από την ΔΕΗ των πυλώνων για την μεταφορά ρεύματος υψηλής τάσης, σε συνεργασία τότε πετύχαμε την μη τοποθέτησή τους.
Για εμάς δεν χρειάζεται εκ’ νέου ψήφισμα όταν έχουμε πάρει θέση από το 2014, για το φλέγον αυτό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα. Είμαστε από τους λίγους Συλλόγους που είχαμε τοποθετηθεί, με επιστολή προς τον Δήμο Τήνου, Συλλογικούς Φορείς, καθώς και σε κινήσεις Πολιτών, για τα (ΑΣΠΗΕ) και την μη τοποθέτησή τους στο νησί μας.
Κύριε Δήμαρχε,
Το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά – Μαμάδου Τήνου σήμερα, με την Πράξη 764/ 26.02.2019 θέμα 4o. επικυρώνει εκ’ νέου την πράξη 664/13.02.2014 θέμα 2ο. και σας γνωστοποιεί ότι, είναι σφόδρα αντίθετο με την απόφαση, από 23.01.2013 του Υπουργού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, για την τοποθέτηση (ΑΣΠΗΕ) στο νησί μας, χωρίς να λαμβάνει την αντίθετη άποψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παραβιάζοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας. Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι σε ενέργειες που προσβάλλουν την αισθητική του νησιού μας, ανατρέπουν την φέρουσα ικανότητα του τόπου μας, ακυρώνουν τα ήπια αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά των νησιών μας. Υποβαθμίζουν ανεπανόρθωτα το αναγνωρισμένο διεθνώς νησιωτικό φυσικό περιβάλλον, παραβιάζουν βάναυσα την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική μας παράδοση και πολιτισμό επιβάλλοντας μας αναγκαστικά νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσης. Πλήττουν την τοπική οικονομία, ακυρώνοντας τους όρους νησιώτικης ανάπτυξης. Απαξιώνουν τις αξίες της γης και των ακινήτων μας. Επιφέρουν θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά.
Αντιστρατεύουν την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης (κοινωνία – περιβάλλον – ανάπτυξη) προς όφελος του επενδυτικού και επιχειρηματικού και μόνο κέρδους.
Με την επαπειλούμενη εγκατάσταση των γιγαντιαίων αιολικών πάρκων, δεν στοχεύουν στη ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού μας, αλλά παραβιάζουν κατάφορα την ιδιαίτερη φυσιογνωμία ενός μοναδικού χειροποίητου τοπίου με μοναδικό γνώμονα τα οικονομικά οφέλη το ολίγων (πολυεθνικές) σε βάρος των πολλών (νησιωτών).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας να προασπίσει τα συμφέροντα των κατοίκων των χωριών μας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας άρθρο 2 (παρ. ε), αλλά και της ευρύτερη περιοχή της Τ. Ιστορικής Κοινότητας Πανόρμου και του Δήμου Τήνου, καθώς και των αποδήμων συντοπιτών μας, είχαμε εξουσιοδοτήσει ομόφωνα τον τότε Δήμαρχο Τήνου κ. Κροντηρά Παναγιώτη, να ενεργήσει κατ’ εντολή μας και να καταθέσετε αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης Υπουργικής απόφασης, καθώς και σχετική αίτηση αναστολής της εκτέλεσης τοποθέτηση (ΑΣΠΗΕ) στο (ΣΤΕ) Συμβούλιο Της Επικρατείας ή σε οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο Δικαστήριο ή σε οτιδήποτε άλλο που θα φέρει θετικό αποτέλεσμα.
Η εξουσιοδότηση αυτή είναι σε ισχύει και για σας κ. Δήμαρχε σήμερα.
Με εκτίμηση, Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ΧΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Η Αντιπρόεδρος ΓΕΩΡΓΙΑ Π. ΚΑΓΙΩΡΓΗ Η Γενική Γραμματέας ΚΑΡΑΤΖΑ - ΧΑΤΖΗ
ΜΑΙΡΗ