Πρόσφατες ειδήσεις

Video: Η ΚΟΙΝ.Σ.Επ. συμμετέχει στο έργο καθαρισμού των βυθών και μοιράζεται την εμπειρία της από τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων.Δείτε το νέο μικρό ντοκιμαντέρ της #Aegean_Rebreath.
Η #Koinsep_Kalloni_Kellia συμμετέχει στο έργο καθαρισμού των βυθών και μοιράζεται την εμπειρία της από τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων.
https://www.youtube.com/watch…
"#SEAMPLY σημαίνει θάλασσα, σημαίνει αρμονία, σημαίνει ελευθερία, σημαίνει όμως και προσπάθεια να ζήσουμε πιο απλά προς όφελος του περιβάλλοντος. Kατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας συναντήσαμε και συνεργαστήκαμε με ενεργούς πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης και διαχείρισης του πλαστικού και βρίσκουν λύσεις για τον τόπο τους. Μέσα από τα μάτια τους αλλά και με τη συνεισφορά ειδικών, προσπαθούμε να κατανοήσουμε το πρόβλημα αλλά και να αποτυπώσουμε μια πραγματικότητα που αλλάζει, νησιά που προχωρούν μπροστά και εφαρμόζουν νέες πρακτικές".

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ντοκιμαντέρ SEAMPLY, που δημιουργήθηκε από την Aegean Rebreath σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες των πέντε νησιών που επισκεφτήκαμε με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.
SEAMPLY σημαίνει θάλασσα, σημαίνει αρμονία, σημαίνει ελευθερία, σημαίνει όμως και προσπάθεια να ζήσουμε απλότερα προς όφελος του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας συναντήσαμε και συνεργαστήκαμε με ενεργούς πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης και διαχείρισης του πλαστικού και βρίσκουν λύσεις για τον τόπο τους. Μέσα από τα μάτια τους αλλά και με τη συνεισφορά ειδικών, προσπαθούμε να κατανοήσουμε το πρόβλημα αλλά και να αποτυπώσουμε μια πραγματικότητα που αλλάζει, νησιά που προχωρούν μπροστά και εφαρμόζουν νέες πρακτικές. 
Με επίκεντρο τον όλο και αυξανόμενο αριθμό Σταθμών Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων, όπως αυτοί της Αντιπάρου και της Πάρου που αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ,  η Aegean Rebreath έχει αναπτύξει ένα τοπικό δίκτυο συνεργατών με τους οποίους δουλεύει μαζί για την απορρύπανση των βυθών αλλά και την εμπέδωση νέων συνηθειών και αντιλήψεων. Σε συνεργασία με τους αλιείς, τοπικούς φορείς διαχείρισης απορριμμάτων και τη BlueCycle στον τομέα των διχτυών, οι σταθμοί προωθούν την ορθότερη διαχείριση απορριμμάτων. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ για τη συμμετοχή τους στο ντοκιμαντέρ! 


Ειδικότερα ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους, τους Δήμους Λευκάδας, Πάρου, Αντιπάρου, τον Σύλλογο Αλιέων Αντιπάρου, τον Σύλλογο Αλιέων Πάρου, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Καλλονή-Κελλιά, το Lefkas Diving Center, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) Πάρου. Επίσης ευχαριστούμε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Ακόμα από καρδιάς ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στις δράσεις από τις τοπικές κοινωνίες της Ζακύνθου, της Λευκάδας, της Σύρου, της Τήνου, της Πάρου και της Κύμης. Και τέλος, ονομαστική αναφορά κάνουμε στον Γιώργο Μαριάνο, Πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Αντιπάρου, για την ανυπολόγιστη συνεισφορά του.