Πρόσφατες ειδήσεις

SUPERFERRY II: Η άγνωστη ιστορία του...

 

Ξεκίνησε τις βόρειες διαδρομές του στη Μάγχη το 1974. Έφτασε στην Ελλάδα το 1992 και ξεκίνησε το 1993 στη γραμμή μας. Έφτασε άνετα μέχρι το 2020 και συνεχίζει να ταξιδεύει τις ζωές μας στο παρόν και τα όνειρα μας στο μέλλον. 
Το Superferry II είναι ένα από τα πιο αγαπητά πλοία που πέρασαν από την Άνδρο! Καλοτάξιδο, όμορφο, γρήγορο. Ταξίδεψε και ταξιδεύει ακόμα τα όνειρα, τις χαρές και τις λύπες μας τα ανέμελα καλοκαίρια μας και τους σκληρούς και δύσκολους χειμώνες. Με συνέπεια και πάντα στην ώρα του. Είναι στη Ραφήνα 27 ολόκληρα χρόνια. Από το 1993 μέχρι σήμερα το 2020.
Ζυμώθηκε με τους Ανδριώτες που του έδωσαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Και το εμπιστεύονται όπως και οι Τηνιακοί και οι Μυκονιάτες. Το όμορφο σκαρί έχει μια ιστορία πάνω από 48 χρόνων στις μεγάλες θάλασσες του Βορά. Στη Μάγχη έκανε για πάρα πολλά χρόνια τη γραμμή Οστάνδη (Βέλγιο) - Ντοβερ (Αγγλία). Την διαδρομή του λίγοι γνωρίζουν.
1974-1985 RMT – Sealink
Αυτή τη διαδρομή του ανακαλύψαμε στο εξαιρετικό ναυτικό ιστότοπο Nautilia.gr και σκεφτήκαμε να "μετασκευάσουμε" λίγο και να σας την παρουσιάσουμε μαζί με ένα υπέροχο βίντεο - κι αυτό από το nautilia.gr - που αποτυπώνει τη ζωή του πλοίου που αγαπήσαμε σαν παραμύθι…
1985-1986 Townsend Thoresen
Στην Ελλάδα το πλοίο ήρθε το 1992 όταν ήταν 18 ετών. Ξεκίνησε στη γραμμή Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου από Ραφήνα τον Μάϊο 1993. Δηλαδή αυτές τις μέρες έχει "γενέθλια" στη γραμμή μας. Γίνεται 27 ετών! Η συνολική ηλικία του πλοίου είναι δηλαδή 45 χρόνων. Όμως όπως γράφει και το εξαιρετικό αφιέρωμα του ναυτιλία το πλοίο που ξεκίνησε τη ζωή και την διαδρομή του ως "Πρίγκηπας Laurent" ήταν και παραμένει ένα από τα καλύτερα δείγματα της ναυπηγικής τέχνης στην ακτοπλοΐα μας.
1987-1991 RTM New livery
Το πλοίο λοιπόν ναυπηγήθηκε στο Βέλγιο με το όνομα Prince Laurent και καθελκύστηκε τον Φεβρουάριο 1974. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε τα δρομολόγια του στη Μάγχη συνδέοντας κυρίως την Οστάνδη του Βελγίου με το Ντόβερ της Αγγλίας. Στα νερά της Μάγχης ταξίδεψε με τα σινιάλα αρκετών εταιρειών.

Διαβάστε περισσότερα.