Πρόσφατες ειδήσεις

Kάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα επεισόδια στην Τήνο

Kάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα επεισόδια στην Τήνο


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων καταδικάζει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι κάτοικοι της Τήνου από τις αστυνομικές δυνάμεις και καλεί φορείς και εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 20:00 στην Πλατεία Μιαούλη.


"Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων καταδικάζει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση που δέχθηκαν οι κάτοικοι της Τήνου από τις αστυνομικές δυνάμεις που έστειλε η κυβέρνηση με σκοπό να προωθήσει τα κυβερνητικά σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Αποτέλεσμα της άγριας καταστολής ήταν να διακομιστούν τουλάχιστον 6 διαδηλωτές στο Κέντρο Υγείας του νησιού και να γίνουν 10 συλλήψεις.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμα και τη βία, για την προώθηση των σχεδίων της «πράσινης ανάπτυξης», με δραματικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, προς όφελος των μεγαλοεργολάβων!
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα του λαού της Τήνου.
Καλούμε φορείς και εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΗΜΕΡΑ 20/05 στις 20:00 στην Πλατεία Μιαούλη
Διεκδικούμε:
· Άμεσα η κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής από το νησί της Τήνου.
· Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες.
· Να ανακληθούν τώρα οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν εγκριθεί για την κατασκευή των αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες. Ο σχεδιασμός των ΑΠΕ να γίνει με βάση την κάλυψη των δικών μας αναγκών, με σεβασμό τόσο στο φυσικό όσο και στο δομημένο περιβάλλον των νησιών και όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών".

www.syrostoday.gr