Πρόσφατες ειδήσεις

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από ΔευτέραΔημοσιεύτηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων που αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και στις 18 Μαΐου για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ως απόσταση ασφαλείς τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών και καθηγητών, οι τάξεις που έχουν περισσότερους από 15 μαθητές σπάνε και δημιουργούνται νέα μικρότερα τμήματα με αλφαβητική σειρά.

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία το 66% των τμημάτων ομάδων προσανατολισμού Γ Λυκείου έχουν αριθμό μαθητών <=15 , ενώ το 74% των τμημάτων τομέων Γ Λυκείου στα ΕΠΑΛ έχουν μαθητές <=15.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι για φέτος δεν διεξάγονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων όλων των τύπων. Εξαιρούνται οι εξετάσεις των κατ' ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών, οι απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Γ.Ε.Λ. των παρελθόντων ετών καθώς και των μαθητών των ΕΠΑ.Λ.

Δείτε την ΚΥΑ εδώ 

Στους υπολογιστές θα χρησιμοποιηθεί μεμβράνη οικιακής χρήσης στα πληκτρολόγια το μάθημα της πληροφορικής.

Τέλος τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους, ενω αποσφηνίζεται ότι για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και η λειτουργία βιβλιοθηκών.