Πρόσφατες ειδήσεις

Αίτημα του «Κοινού Τηνίων» για άμεση σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών και κατάθεση πρότασης για ανοιχτή συνεδρίαση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων”
Τήνος 12/5/2020
Δελτίο Τύπου
Αίτημα του «Κοινού Τηνίων» για άμεση σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών και κατάθεση πρότασης για ανοιχτή συνεδρίαση.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στα θέματα των ανεμογεννητριών και την ψήφιση του «περιβαλλοντοκτόνου» νόμου της κυβέρνησης, σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου τύπου μας, στο οποίο καλούσαμε την δημοτική επιτροπή να συνεδριάσει ανοιχτά, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα και με τις εργασίες της εγκατάστασης στα Πράσσα να ετοιμάζονται να συνεχιστούν,
Καλούμε τον δήμαρχο, να καλέσει έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης για την μετάδοση του Κορωναιού.
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι το θέμα των ανεμογεννητριών στην Τήνο. Η ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, ο τρόπος που θα συνεχίσει να λειτουργεί η δημοτική επιτροπή κατά των ανεμογεννητριών, και γενικά οι τρόποι συνέχισης του αγώνα των πολιτών.
Προτείνουμε η συνεδρίαση αυτή να γίνει σε οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο.
Για παράδειγμα, στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου Τήνου. Να υπάρξει λίστα όσων θα καλεστούν να παρευρεθούν και μόνο σε αυτούς να επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο. Στον χώρο να είναι τοποθετημένες καρέκλες και τραπέζια με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.
Στην συνεδρίαση να καλεστούν μέλη των προεδρείων των συλλόγων και φορέων του νησιού που τους αφορά το θέμα, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Τέλος καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να προσυπογράψουν την πρόταση αυτή.