Πρόσφατες ειδήσεις

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας στηρίζει τον αγώνα της Τήνου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 25/05/2020

Πραγματοποιήθηκε, χθες Κυριακή 24 Μαΐου 2020, στην πλατεία του Πάνω Χωριού Ιεράπετρας, η ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσπάθεια των κατοίκων της Τήνου που αντιδρούν και αντιστέκονται κι αυτοί για την εγκατάσταση πάρκου βιομηχανικών ανεμογεννητριών στο όμορφο νησί τους.
Παραβρέθηκε σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας από το Τοπικό Διαμέρισμα του Κάτω Χωριού και από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Συζητήθηκε η πορεία των προσπαθειών μας μέχρι σήμερα όπως και τα επόμενα βήματά μας προς τον στόχο μας. Δηλώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η σημασία να είμαστε σε επαγρύπνηση και η ανάγκη να ετοιμάσουμε τα επόμενα βήματά μας για να εξασφαλιστεί η ακύρωση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών μέσα στον αρχαιολογικό χώρο «Ισθμός Ιεράπετρας».Να σημειωθεί ότι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι θα εντείνουν την αντίδρασή τους για την διαφύλαξη των περιουσιών τους και για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής τους από την ηχορύπανση που προκαλούν οι υπόηχοι που θα παράγονται απο τις Α/Γ.
Ακολούθησε μια ανάλυση της παραπλάνησης από πλευράς κρατικών και ευρωπαϊκών θεσμών αλλά και επενδυτών, σχετικά με την παρουσίαση των αιολικών πάρκων ως οικολογική λύση. Τονίσαμε ότι οι ανεμογεννήτριες δεν απαλλάσσουν την περιοχή μας από κλασικές μονάδες παραγωγής ενέργειας όπως του Αθερινόλακκου. Αντιθέτως εγκρίθηκε η επέκτασή της.
Επίσης σημειώθηκε η πιθανή προοπτική δημιουργίας αρχαιολογικού πάρκου στον Ισθμό της Ιεράπετρας και η ένταξή του στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, εξέλιξη που θα αποτελέσει πολύτιμη βάση για αναβάθμιση του πολιτισμικού μας πλούτου με άμεσες θετικές οικονομικές συνέπειες σ’όλη την περιοχή και σ’ όλο τον νομό μας.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
Όλοι εμείς, οι πολίτες της Ιεράπετρας με τα κοινά προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες, συμπαραστεκόμαστε από καρδιάς στους κατοίκους της Τήνου και εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στο σχεδιασμό της εγκατάστασης γιγάντιων ανεμογεννητριών, σε δύο χωριά της Τήνου εξαιρετικής ομορφιάς, την Καρδιανή και την Υστέρνια, που θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο, ενώ έντονες θα είναι οι επιπτώσεις τόσο από τον συνεχή υπόηχο τους στους κατοίκους, στην άγρια ζωή και στην βιοποικιλότητα του νησιού.
Δηλώνουμε την συμπαράταξή μας με τις καταγγελίες των πολιτών της Τήνου, για την εταιρεία κατά την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.
Ζητάμε την ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ στους κατοίκους της Τήνου, πολιτών που αντιστέκονται, την ΑΜΕΣΗ αποχώρηση των ανδρών των ΜΑΤ και την παύση των απαγορεύσεων κυκλοφορίας στο νησί που εκδόθηκαν από τον τοπικό εισαγγελέα.

Ανοικτό Κάλεσμα προς όλους
Η επόμενη Ανοικτη Συνέλευση της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31/5/20 στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία της Επισκοπής.
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ – ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ