Πρόσφατες ειδήσεις

Ανεμογεννήτριες: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πια. Ο χρόνος μας λιγοστεύει.Η κοινωνία της Τήνου στο σύνολο της εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στην τοποθέτηση βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Οι αρχικές εργασίες για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο από την «Ενεργειακή Κυκλάδων» στη θέση Πράσσα.
Ενώ λοιπόν, οι εργασίες για την αποπεράτωση των εργασιών έδειχναν ότι θα συνεχιστούν κανονικά, δεν είχε και την ίδια άποψη η κοινωνία του νησιού.
Έτσι, οι κάτοικοι του νησιού σύντομα οργανώνονται και ξεκινάει μία δράση που έχει το χαρακτήρα κινήματος.
Υπερασπιζόμενοι το περιβάλλον, το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο του νησιού, οι αποφασισμένοι Τηνιακοί έχοντας πια συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις που θα έχει η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς καταστάσεις.
Ο αγώνας όλων όσων συμμετείχαν σε αυτόν, φάνηκε να τους δικαιώνει. Οι δράσεις των κατοίκων είχαν γίνει εφιάλτης για τον ίδιο τον επενδυτή, ο οποίος δεν δίστασε να φέρει ΜΑΤ στο νησί. Ακόμη όμως και αυτή του η πράξη, φάνηκε ότι δεν πτόησε τον μάχιμο τηνιακό λαό, οποίος τους έδειξε τον δρόμο της επιστροφής.
Πέρασε ο καιρός και το βουνό στα Πράσσα μένει ελεύθερο από ανεμογεννήτριες.
Οι εξελίξεις στη χώρα μας λόγω της πανδημίας κορωνοιού μας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με νέα δεδομένα. Ενώ τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι σε ισχύ, ο επενδυτής προχωρά στην συνέχιση των εργασιών. Η υγεία είναι σίγουρα για όλους αδιαμφησβήτητα το πρωταρχικό θέμα συζήτησης. Αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύτηκε η εταιρεία και εν μέσω πανδημίας συνεχίζει τις εργασίες προκειμένου να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες.
Έτσι στις 24 Απρίλη συνεχίζει να ρίχνει μπετά στη μία εκ των τριών βάσεων.
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πια. Ο χρόνος μας λιγοστεύει.
Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών #SaveTinos