Πρόσφατες ειδήσεις

Την προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση του Νησιού μας , εν μέσω της Πανδημίας και υπό τις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης, συνέχισε ο Δήμος Άνδρου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δήμος Άνδρου
Γραφείο Δημάρχου ‘Άνδρος 9/5/2020
Δελτίο Τύπου
Την προσπάθεια για την υγειονομική θωράκιση του Νησιού μας , εν μέσω της Πανδημίας και υπό τις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης, συνέχισε ο Δήμος μας .
-Την Παρασκευή 8/5 έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη και των διευθυντών των Γυμνασίων –Λυκείων κ.κ. Λούπεση, Γόρδιου, Γαρύφαλου, Μπληζιώτη και Μαρίνου με αντικείμενο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.
Ο Δήμος Άνδρου:
-Προμηθεύτηκε test αντισωμάτων τα οποία έθεσε στην διάθεση των διευθυντών των Γυμνασίων-Λυκείων για τον προαιρετικό έλεγχο του διδακτικού προσωπικού στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης
-Μετακίνησε τις καθαρίστριες της Α’ Βαθμιας (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων τα οποία παραμένουν κλειστά) στα Γυμνάσια & Λύκεια του Νησιού μας με σκοπό την μέγιστη βελτίωση της καθαριότητας αυτών των κτιρίων τα οποία τίθενται άμεσα σε λειτουργία σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπ Παιδείας.
-Προχωράει σε καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των σχολείων ο οποίος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες
-Προμηθεύτηκε αντισηπτικά, καθαριστικά, απολυμαντικά, μάσκες κτλ σε επαρκείς ποσότητες τα οποία διανέμονται στα Γυμνάσια και Λύκεια του Νησιού μας. Το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει σε νέα προμήθεια ανάλογων υλικών ώστε να υπάρχουν συνεχώς διαθέσιμες ποσότητες στα σχολεία.
-Τέλος, έγινε προμήθεια εμφιαλωμένου νερού για τα σχολεία μας δεδομένου ότι τα κυλικεία παραμένουν κλειστά.
Το θέμα της Πανδημίας έχει μπει σε μια νέα φάση.
Κύριο χαρακτηριστικό της η κοινωνική ευθύνη.
Ενωμένοι όλοι μαζί, και υπό οδηγίες των επιστημόνων, θα καταφέρουμε να την διαχειριστούμε.
Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτρης Λοτσάρης