Πρόσφατες ειδήσεις

Δημοσκόπηση: Το 64% δεν θέλει να ανοίξουν τα δημοτικά



Κατά του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τάσσονται οι περισσότεροι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, ενώ αρκετοί από τους ερωτηθέντες εκφράζουν δυσαρέσκεια για τα μέτρα στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, το 64% από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και το 13% μάλλον δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ μόνο το 14% τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των μαθητών του δημοτικού. Σε ερώτηση για τον τρόπο και την έκταση που έγινε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μόνο το 15,9% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένο. Ένα ποσοστό 42,7% εξέφρασε δυσαρέσκεια, αφού το 20,5% δήλωσε «λίγο ικανοποιημένο» και το 22,2% «καθόλου».
Σχετικά με τα οικονομικά μέτρα που έχει ανακοινώσει έως τώρα η κυβέρνηση, για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. το 30,1% δήλωσε λίγο ικανοποιημένο και το 19,3% καθόλου. Ένα 10,5% δήλωσε πολύ ικανοποιημένο και το 33,9% αρκετά. Αντίθετα, μεγάλη στήριξη εκφράζεται για την πρωτοβουλία παραχώρησης επιπλέον χώρου στα καταστήματα εστίασης, για τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως και για τα βήματα που έγιναν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
Η πρόθεση ψήφου Στην ίδια δημοσκόπηση, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στις 20,2 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 40,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5% και το Κίνημα Αλλαγής με 4,5%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης έναντι του Αλέξη Τσίπρα (69%-28%), ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συγκεντρώνει το 52% έναντι 19,5% του προκατόχου του.

Όμως, στο ερώτημα για το αν ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της οικονομίας, το 50% απάντησε καθόλου ή λίγο (20%-30%). Δημοφιλέστεροι υπουργοί αναδεικνύονται ο Βασίλης Κικίλιας (60%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (55%) και ο Νίκος Δένδιας (54%). Τέλος, το 56% κρίνει αρνητικά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραβρεθεί στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα της Marfin, ενώ το 88% εκφράζει θετική γνώμη για τον ρόλο του Σωτήρη Τσιόδρα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Πηγή: www.lifo.gr