Πρόσφατες ειδήσεις

**11 φύγαν , 21 μας απειλούν ακόμη.. Θα νικήσουμε.. !**

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, βουνό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η "ακύρωση" μέρους των ανεμογεννητριών του ομίλου Κοπελούζου από την Τήνο, αποτελεί ξεκάθαρα μία πρώτη νίκη του κόσμου που αντιστέκεται και δείχνει ότι η συνέχεια του αγώνα μας θα φέρει κι άλλες νίκες.
Ας δούμε όμως τα γεγονότα.
Καμία σχέση δεν έχει η εγκατάσταση των 3 ανεμογεννητριών της εταιρείας Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ στην θέση Πράσσα με την "ακύρωση" των 11 ανεμογεννητριών του ομίλου Κοπελούζου.
Η βίαιη αστυνομική καταστολή της Τετάρτης, έγινε προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για τις 3 ανεμογεννήτριες της Ενεργειακής Κυκλάδων ΕΠΕ.
Η "ακύρωση" των 11 ανεμογεννητριών του ομίλου Κοπελούζου αφορά 11 από τις συνολικά 32 που επρόκειτο να μπουν στην Τήνο και δεν είναι ακριβώς "ακύρωση", ο ίδιος ο όμιλος έκανε αίτηση αλλαγής της μελέτης από τον Φεβρουάριο και είναι σίγουρο ότι η αίτηση αυτή οφείλεται στην αντίδραση του Τηνιακού λαού!
Άρα με απλά μαθηματικά μένουν 21 προς εγκατάσταση.
Αναλυτικά, 10 του ομίλου Κοπελούζου από 2.3MW, 5 της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΏΣΙΜΕΣ από 0.9MW, 3 της ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΠΑΥΛΙΔΗΣ από 1.5MW και οι 3 της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ από 0.9MW, συν όποιες άλλες μπορούν εύκολα πλέον να αδειοδοτηθούν μέσα σε 3 μήνες, σύμφωνα με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και σε οποιοδήποτε μέρος της Τήνου.
Είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά παραμένει και ότι όλα αυτά είναι επικοινωνιακά τερτίπια κυβέρνησης και εταιρειών!
Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα μας με τα άλλα νησιά, μέχρι να πετύχουμε την πραγματική ακυρωση ολων αυτων των εργων που καμία σχεση δεν έχουν με πράσινη ενέργεια και προστασία του περιβάλλοντος!
Συμμετέχουμε όλοι την Κυριακή στην κοινή διαμαρτυρία Άνδρου, Νάξου, Πάρου, Τήνου.
Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών.