Πρόσφατες ειδήσεις

The Telegraph: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός μετά την πανδημία – Δεν υπάρχει συναγωνισμός


Ένα δημοσίευμα αφιερωμένο στην Ελλάδα φιλοξένησε χθες η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην πολύ καλή πορεία της χώρας μας σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και στις προοπτικές που η πορεία αυτή γεννά για τον τουρισμό.
Ο συντάκτης του άρθρου ενημερώνει ότι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτεί όταν τελειώσει η κρίση δημόσιας υγείας που βιώνει ο πλανήτης θα είναι η Ελλάδα. Ο ίδιος εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες, όπου ο ήλιος πάντα λάμπει και που μπορεί κανείς να πάει από τη Βρετανία σε λίγες μόνο ώρες με το αεροπλάνο.
Αναπολεί, επίσης, την παρθένα ζωή των νησιών, το απλό φαγητό και τη διαμονή, τις ήσυχες παραλίες, τις βόλτες στη φύση, την ορεινή ενδοχώρα και την απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής.

«Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδια μου εδώ και 35 χρόνια είναι ότι μία χώρα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα», τονίζει ο δημοσιογράφος. Όπως αναφέρει, έχει επισκεφθεί οχτώ νησιά της Ελλάδας (Σκιάθο, Παξούς, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελο, Μύκονο και Τήνο) και οι επισκέψεις του στην χώρα μας του άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί από τον ευρωπαϊκό Τύπο πολλά θετικά σχόλια για τον τρόπο που χειρίζεται την εξάπλωση της πανδημίας, η οποία παραμένει εντός των επιστημονικών προβλέψεων, αλλά και για τα γρήγορα μέτρα που έλαβε, αμέσως μόλις εμφανίστηκαν στη χώρα τα πρώτα κρούσματα.
Η καλή εικόνα που έχει δημιουργήσει η χώρα μας προς τα έξω, αναφορικά με τον χειρισμό της πανδημίας, αναμένεται να διευκολύνει τη βιομηχανία του τουρισμού να επανέλθει αρκετά γρήγορα στους γνώριμους ρυθμούς της, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.