Πρόσφατες ειδήσεις

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Άνδρου: Διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Άνδρου-Ραφήνας και απόφαση για τέλη καταστημάτων

(Δύο τα επείγοντα και σοβαρά θέματα του χτεσινού Δια Περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου. Το πρώτο θέμα, το ψήφισμα. εγκρίθηκε ομόφωνα (21 ψήφους). Στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στηρίζουν την Άνδρο και απέστειλαν επιστολές στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στον πρωθυπουργό τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Το ρεπορτάζ λέει πως θα υπάρξει σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό στο αμέσως προσεχές διάστημα μιας και ο κ. Πλακιωτάκης δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι μέχρι σήμερα. Το δεύτερο θέμα, η απαλλαγή πληρωμής τελών κοινόχρηστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας των καταστημάτων για όσο διάστημα συνεχίζονται οι απαγορεύσεις, ψηφίστηκε και αυτό ομόφωνα (21 ψήφοι) - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
(α) Διαμαρτυρία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Άνδρου - Ραφήνας 
Την 31η Μαρτίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη Δια Περιφοράς Συνεδρίαση. Κατόπιν της συναίνεσης όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου συζήτησε και αποφάσισε ομοφώνως τα κάτωθι:
"Η Άνδρος είναι ένα νησί η σύνδεση του οποίου με την ηπειρωτική χώρα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ακτοπλοϊκές γραμμές μέσω του λιμανιού της Ραφήνας, δεδομένης της έλλειψης αεροδρομίου στο νησί.
Μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων, η ακτοπλοϊκή εταιρία FAST FERRIES μείωσε τα δρομολόγια της μέχρι νεοτέρας και η ακτοπλοϊκή GOLDEN STAR FERRIES διέκοψε οριστικά τα δρομολόγια της μετακινώντας μάλιστα το πλοίο της στο Πειραιά.
Είναι αυτονόητο ...
Διαβάστε περισσότερα www.enandro.gr