Πρόσφατες ειδήσεις

Αναστολή εργασιών από το Σύλλογο "Οι Φίλοι του Πράσινου"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Τήνος 20 Μαρτίου 2020
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Με λύπη ανακοινώνουμε στα μέλη και τους φίλους του μας ότι, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε ομόφωνα και προχωρεί στην αναστολή όλων των εργασιών του Συλλόγου μας, υπακούοντας στις οδηγίες της πολιτείας μας, για τη προστασία όλων μας από την εξάπλωση του «κορωνοϊού» και για όσο χρόνο απαιτηθεί.
Συγκεκριμένα:
• Δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες δενδροφυτεύσεις.
• Αναστέλλεται το πρόγραμμα εκμάθησης εμβολιασμών αγρίων θάμνων και δένδρων
• Το Φυτώριο-Θερμοκήπιο και Αγροκήπιο θα είναι κλειστό για τους επισκέπτες.
• Δεν θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μαθητών.
• Αναστέλλονται οι δράσεις της Περιβαλλοντικής Ομάδας του ΕΠΑΛ Τήνου, που πραγματοποιούνταν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, τις απογευματινές ώρες.
• Η περιποίηση του πολλαπλασιαστικού υλικού που δημιούργησε η Π.Ο. του ΕΠΑΛ και εν γένει των νεαρών δενδρυλλίων του Φυτωρίου-Θερμοκηπίου , θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, από τον Πρόεδρο μας κ. Ιωάννη Ψάλτη, λόγω έλλειψης προσωπικού (όπως πάντοτε ανιδιοτελώς).
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές , οι μαθήτριες και η καθηγήτριά τους κα. Χρύσα Κελεπούρη, για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών και διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και της ΧΑΡΟΥΠΙΑΣ στο νησί μας»
Η Π.Ο. ΕΠΑΛ Τήνου, μετά την κρίση, θα σας προσφέρουν δωρεάν τα δημιουργήματά τους: α) θάμνους αρωματικών φυτών (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μελισσόχορτο, δυόσμο, βασιλικό, μέντα, λεβάντα, βασιλικό σγουρό και πλατύφυλλο) β)φυτά λαχανικών από παραδοσιακούς σπόρους (ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριές, φασόλια, αγγούρια και κολοκύθια όλων των τύπων,) γ) λουλούδια κλπ
Ακολουθούν φωτογραφίες.