Πρόσφατες ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου

dieurumeni sinodos 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η διευρυμένη συνέδρια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συμμετείχε και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Λοιμωξιολόγος κ. Σωτήριος Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το κοινό καλό.
«Ενημέρωσα τους Ιεράρχες και υπήρξε απόλυτη κατανόηση, τώρα το μόνο που περιμένουν είναι οι αποφάσεις των Ιεραρχών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.
Μετά το πέρας της διευρυμένης συνεδρίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας κλείσουν όλες οι υπόλοιπες εκκλησίες, τα τζαμιά, οι αρμένικες εκκλησίες, μόνο εμείς πρέπει να κλείσουμε;»
Δηλώσεις έκανε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε: «Είμασταν 25 Ιεράρχες και είπαμε 25 διαφορετικά πράγματα».
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου τόνισε: “Είπαμε τις απόψεις μας, αλλά θα σεβαστούμε την απόφαση της Εκκλησίας".
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και διαφωνίες κατά του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, ο οποίος σταμάτησε τις Ακολουθίες πριν ακόμα αποφασίσει κάτι η Ιερά Σύνοδος.
Τέλος να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρία της ΔΙΣ, όπου αναμένεται και η επίσημη απόφαση της Εκκλησίας.
dieurumeni sinodos 1