Προβλήματα των επαγγελματιών των Κυκλάδων-Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος ΣυρμαλένιοςΠροβλήματα των επαγγελματιών των Κυκλάδων-Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στις Κυκλάδες.


H πρώτη αναφορά έχει θέμα: «Αίτημα να συμπεριληφθούν και άλλοι ΚΑΔ στα μέτρα ελάφρυνσης»

Με αυτή την αναφορά κατέθεσε την κοινή επιστολή όλων των Εμπορικών και Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων Κυκλάδων προς τους αρμόδιους φορείς, στην οποία αναφέρεται  ότι στους ΚΑΔ για τους οποίους ισχύουν τα μέτρα ελάφρυνσης, δεν συμπεριλαμβάνονται πολλές δραστηριότητες που πραγματικά βάλλονται από την παρούσα κατάσταση (π.χ. οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, επαγγελματίες όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνικοί, εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας και κλειστών κυκλωμάτων, ξυλουργοί και άλλες πολλές ειδικότητες που η εργασία τους στηρίζεται σε επισκέψεις είτε σε σπίτια είτε σε επιχειρήσεις που είναι αδύνατες πλέον λόγω επικινδυνότητας). Αναφέρουν ότι και σε αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η επισκεψιμότητα και ο τζίρος τους είναι μηδενικός. Επίσης, αναφέρουν ότι ένα ακόμα σοβαρό θέμα που απασχολεί τις επιχειρήσεις είναι οι επιταγές που λόγω του σχεδόν μηδενικού τζίρου είναι αδύνατο να καλυφθούν από τους περισσοτέρους.


Η δεύτερη αναφορά έχει θέμα: «Αίτημα για παράταση αποστολής στοιχείων που αφορούν παραβάσεις για ανατιμήσεις υγειονομικού υλικού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε με την αναφορά την Ανακοίνωση-Επιστολή του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, σχετικά με τις κινήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού ως προς   τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων σχετικά με ανατιμήσεις σε υγειονομικό υλικό και άλλα συναφή προϊόντα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το μέτρο είναι σωστό και απαραίτητο ωστόσο εν μέσω υγειονομικής κρίσης  και υπολειτουργίας των λογιστικών γραφείων αλλά και του μεγάλου φόρτου εργασίας που ήδη έχουν, υπάρχει αίτημα για  παράταση αποστολής των στοιχείων τα οποία δεν μπορούν να είναι έτοιμα προς αποστολή στις  31/3/2020.