Πρόσφατες ειδήσεις

Οικονομικό πλήγμα στα τουριστικά νησιά

Τις σοβαρές συνέπειες των απαραίτητων μέτρων που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, περιγράφουν Δήμαρχοι των Κυκλάδων από κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και από νησιά με ηπιότερη τουριστική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, στη δίνη της μεγάλης κρίσης που βιώνει όλη η χώρα βρίσκονται πρώτα οι δύο κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της Σαντορίνης και της Μυκόνου, ο τουριστικός κλάδος των οποίων, καθώς παραμένει “παγωμένος”, προκαλεί μεγάλη καθίζηση στην οικονομία τόσο των ίδιων των νησιών, όσο και γενικότερα της Ελλάδας.

Συνέπειες όμως, γνωρίζει και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η οποία χάνει την Πασχαλινή περίοδο όπως είναι αναμενόμενο, από την οποία η επιχειρηματική κοινότητα γνώριζε - πάντα και σε ετήσια βάση - οικονομική “ανάσα” πριν την καλοκαιρινή περιορισμένη σεζόν.

Τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως αυτά ανακοινώνονται καθημερινά, βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους τους Δημάρχους, οι οποίοι τονίζουν αυτονόητα πως προέχει η δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο του σημερινού ρεπορτάζ, αξίζει να υπενθυμιστεί πως “λουκέτο” έχει μπει στα εποχικά τουριστικά καταλύματα της χώρας, από 15 Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου, ενώ χθες, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από το Υπουργείο Τουρισμού για τα ξενοδοχεία. “Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου” αναφέρεται ρητά στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των γενικότερων μέτρων, υπογραμμίζεται πως από την Κυριακή 23 Μαρτίου σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα, στην κατεύθυνση της προσπάθειας για περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χάνεται η Πασχαλινή περίοδος... Διαβάστε περισσότερα