Πρόσφατες ειδήσεις

Πόσο ακόμα θα παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 ΑπριλίουΗ εβδομάδα που έρχεται θεωρείται μια από τις πιο κρίσιμες για την πορεία της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας. Οι ειδικοί περιμένουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και τις μέρες που έρχονται και στη συνέχεια θα φανούν τα αποτελέσματα της καραντίνας.

Αν όλα πάνε καλά από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να δούμε μείωση των κρουσμάτων με την καμπύλη να ακολουθεί πτωτική τάση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα η πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να διαρκέσει έως και τα μέση του Μαϊου. Στη συνέχεια, ανάλογα με το πώς θα πηγαίνουν τα πράγματα, θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Αν η εξάπλωση του ιού έχει αναχαιτιστεί τότε θα ακολουθήσει η σταδιακή άρση των μέτρων με την ταυτόχρονη διενέργεια μαζικών τεστ, ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα με ελεγχόμενο τρόπο. Αν τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, τότε η καραντίνα θα συνεχιστεί ακόμα περισσότερο. Περίπτωση να αρθεί η απαγόρευση πριν τα μέσα Μαίου πάντως δεν υπάρχει.