Πρόσφατες ειδήσεις

Συνάντηση του κ. Φ. Φόρτωμα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των αγροτών της ΤήνουΜε τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Οργανισμού, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η καλλιέργεια της αγκινάρας στην Τήνο και οι  αποζημιώσεις από την κακοκαιρία που έπληξε πρόσφατα το νησί. Ειδικότερα, στις 8 Ιανουαρίου, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, παρουσιάστηκαν σοβαρά  προβλήματα στην παραγωγή αγκινάρας με επίκεντρο την περιοχή της Κολυμπήθρας Τήνου, γεγονός το οποίο προκάλεσε ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών. 
Ο κ. Φόρτωμας, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για την υφιστάμενη κατάσταση και ζήτησε την άμεση ανταπόκριση του Οργανισμού για την αντιμετώπιση των  προβλήματα των αγροτών και την επίσπευση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων. Ο κ. Λυκουρέντζος, αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος και έκανε δεκτό το αίτημα του Βουλευτή Κυκλάδων, δρομολογώντας άμεσες εξελίξεις, καθώς την Πέμπτη πρόκειται να μεταβεί στην Τήνο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.