Πρόσφατες ειδήσεις

Νατάσα Δεληγιάννη: Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Αντιδήμαρχο Ευγενία Αλοιμόνου και τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπή

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες
Με αφορμή τον πρόσφατο ορισμό της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Τήνου, θέλω να ευχηθώ από καρδιάς στην Πρόεδρο - την Αντιδήμαρχο Ευγενία Αλοιμόνου και τα μέλη της επιτροπής καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην όλη προσπάθεια.
Η τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας ήταν ένα στοίχημα που βάλαμε με το Σίμο Ορφανό και ήταν η αιχμή του δόρατος στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας στις εκλογές του 2014. Θελήσαμε, εν μέσω κρίσης, να επαναπροσδιορίσουμε τουριστικά το κοινό στο οποίο απευθύνονταν το νησί μας, να δώσουμε μια ώθηση στην ανάπτυξη καινούργιων πρακτικών και συνεργιών και εν πολλοίς το πετύχαμε.
Ξεφυλλίζοντας τους απολογισμούς των δράσεων τουριστικής προβολής του νησιού μας, σε εκείνον του 2014 – 2016 στάθηκα στον πρόλογο του Σίμου τον οποίο και παραθέτω:
«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας για ανάδειξη του νησιού μας σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, μιας και έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την αρχή της θητείας μας, προχωρήσαμε σε σημαντικές, στοχευμένες και επαγγελματικές δράσεις που κρίνονται αποτελεσματικές. Οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και στηρίζονται στην καλοπροαίρετη διάθεση και συμμετοχή εμφανών και αφανών εθελοντών που συνδράμουν τις προσπάθειές μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν προσηλωμένοι στους στόχους μας, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. - Ο Δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός»
Νομίζω ότι ο πάντα φειδωλός στα λόγια αείμνηστος Σίμος, με δυο λέξεις τα είπε όλα.
Θα σταθώ σε δυο σημεία του κειμένου. Το πρώτο, στους εμφανείς και αφανείς εθελοντές.
Αυτό που έγινε και γίνεται στην Τήνο ήταν και είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Για πρώτη φορά τόσοι άνθρωποι, με διαφορετικές προελεύσεις, κατευθύνσεις, ιδέες, επαγγέλματα και πρακτικές, βρεθήκαμε και συνεργαστήκαμε για ένα κοινό στόχο «την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας». Θα πω ότι ήταν και μια καλή συγκυρία, μιας και η ιδέα της συλλογικής προσπάθειας είχε ωριμάσει για τα καλά στους επαγγελματίες και στους Συλλόγους των Επαγγελματιών που ασχολούνται με εμπόριο, εστίαση, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι τότε ξεκίνησαν και άλλες δράσεις Συλλόγων όπως το TINOS RUNNING EXPERIENCE και το TINOS FOOD PATHS που καθιερώθηκαν στη συνείδηση και των Τηνιακών αλλά και των επισκεπτών σαν αθλητική και αντίστοιχα γαστρονομική δράση που στηρίζονται στην εθελοντική προσπάθεια.
Παραθέτω τους απολογισμούς των δράσεων τουριστικής προβολής από το 2014 μέχρι και το 2019 και νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους εμφανείς και αφανείς εθελοντές που βοήθησαν ώστε αυτό το όνειρο και αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα.
Νομίζω είναι σημαντικό και πρέπει να το πω ότι για όλα αυτά τα εκατοντάδες δημοσιογραφικά ταξίδια, όσο και αν ψάξει κανείς στα οικονομικά αρχεία του Δήμου Τήνου δεν θα βρει ούτε ένα τιμολόγιο, γιατί απλούστατα όλα αυτά έγιναν με πολλή εθελοντική δουλειά και προσπάθεια, ξεναγών, ξενοδόχων, επιχειρηματιών εστίασης και διαμονής, ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και τόσων άλλων ανθρώπων που έδωσαν την ψυχή τους για να πάνε όλα καλά. Για να βγούμε ασπροπρόσωποι και να παρουσιάσουμε το νησί μας και τη φιλοξενία των ανθρώπων του, έτσι όπως πραγματικά είναι, με μια λέξη «αυθεντική».
Ο κάθε τόπος έχει τις δικές του ομορφιές, τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θέλει να αναδείξει, όταν όμως ένας εν δυνάμει επισκέπτης κάνει τις ταξιδιωτικές επιλογές του, εκεί θα πρέπει «να τον κερδίσουμε» και μόνο το αυθεντικό κερδίζει το δήθεν. Για αυτό λοιπόν και όσο ανεβαίνουμε θα πρέπει να κοιτάμε και πίσω, να πατάμε γερά και σταθερά και χωρίς περίεργους μιμητισμούς να κρατήσουμε πρώτα και πάνω από όλα «τα στοιχεία που κάνουν το νησί μας μοναδικό, αυθεντικό και ανεπανάληπτο» να σεβαστούμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, τα ήθη και τα έθιμά μας και να κάνουμε βήματα και όχι άλματα, άλλωστε έλεγαν και οι παλιοί «η φήμη έρπει δεν πετά».
Θα ήθελα βέβαια να ευχαριστήσω εκτός από τους εθελοντές, τα μέλη της τουριστικής επιτροπής 2014-2019, αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου Τήνου για την καταπληκτική συνδρομή τους και τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για τη στήριξη στην προσπάθεια αυτή. Τα θέματα που αφορούσαν την τουριστική προβολή του νησιού μας ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας και αποφασίστηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και αυτό νομίζω είναι μια διαπίστωση που πρέπει να τονιστεί. Πολλά ευχαριστώ και σε όλα τα στελέχη των γραφείων του ΕΟΤ ανά την Ευρώπη, με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα, στη MARKETING GREECE και στην Ιωάννα Δρέττα που είχαμε μια καταπληκτική συνεργασία τόσο στα δημοσιογραφικά ταξίδια αλλά και στη δράση που έγινε παράλληλα με το περσινό TINOS FOOD PATHS.
Ευχαριστώ και στους ακούραστους συνεργάτες μου, τους επαγγελματίες που βοήθησαν, ο καθένας με την ειδικότητά του για να υλοποιηθούν όλες οι δράσεις.
Άφησα για το τέλος το μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Ζήκο που με μύησε σε αυτό το πάθος που λέγεται «τουρισμός», μαθαίνοντάς με να σκέφτομαι με ανοιχτό μυαλό και προσήλωση στο στόχο, σε ένα στόχο που ο ίδιος είναι ταγμένος εδώ και τόσα χρόνια. Πραγματικά νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για αυτόν τον άνθρωπο και νομίζω ότι το timing που ξανασμίξαμε, μετά την αποφοίτηση μας από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν μοναδικό.
Καλή συνέχεια λοιπόν και καλή δύναμη στο έργο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου μας και για ότι χρειαστεί θα είμαι πάντα δίπλα σας.!!
Τουριστικός απολογισμός 1/2018 - 5/2019
http://www.dimostinou.eu/2019/05/2018-2019.html
Τουριστικός απολογισμός 2017
http://www.dimostinou.eu/2019/05/2017.html
Τουριστικός απολογισμός 9/2014 - 12/2016
http://www.dimostinou.eu/2017/05/2014-2016.html