Πρόσφατες ειδήσεις

Ιερά Αποδημία της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

iera apodimia tinos 74
Ιερά αποδημία πλήθους πιστών από τους Δήμους που συναπαρτίζουν την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδώνος υπό την καθοδήγηση και την συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και επιτελικούς Κληρικούς του πραγματοποιείται από χθες στην Ιερά Νήσο Τήνο όπως έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο Σεβ. κ. Γαβριήλ.

Χθες ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄ ο οποίος συνηύχετο στο Ιερό Βήμα τον καλωσόρισε εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος με εγκάρδιους λόγους ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης για την παρουσία τόσων προσκυνητών στο Ιερό Νησί, του ευχήθηκε η Παναγία να τον σκεπάζει και να ευλογεί την ποιμαντορία του και το σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί στην πολυάνθρωπη αυτή Μητρόπολη στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Προέτρεψε τους πιστούς να έχουν πάντοτε ελπίδα στην Παναγία και στην προσευχή Της προς τον Θεό και τους παρεκάλεσε να αγαπούν και να προσεύχονται για τον Επίσκοπό τους όπως και εκείνος αγρυπνεί γι΄αυτούς.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δωρόθεο, αναφέρθηκε στην παρουσία του Επισκόπου στη ζωή της Εκκλησίας και γενικά στην προσφορά του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.
Σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ιερούργησε με τη συμμετοχή των Πρεσβυτέρων και Διακόνων που τον συνοδεύουν και ομίλησε διδακτικότατα επί της Ευαγγελικής περικοπής.
Ευχαρίστησε για την υποδοχή και την φιλοξενία τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό και τους Ιερείς της Τήνου, τους συμμετασχόντας στη Θεία Λειτουργία, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Διοικητή του ΑΤ Τήνου, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού